Jieldé

Signal SI333 van Jieldé

300,00

JIELDÉ lampen hebben een ruime keuze aan kleuren, de één nog mooier dan de andere, en ze passen zich perfect aan je interieur aan. Ze worden altijd op bestelling gemaakt, met de hand en genummerd, met de originele gereedschappen, in de werkplaatsen van Saint Priest, in de buitenwijken van Lyon, Frankrijk.

SPYK71 is officieel dealer van Jieldé. Wij bestellen de lampen rechtstreeks bij de producent en kunnen alle Jieldé modellen en kleuren leveren. Klik op je favoriete kleur en haal zo een icoon in huis!

Specificaties bekijken

Advies aanvragen
tussen de 1 en 5 weken

Beschrijving

Over Jieldé

De Jieldé lamp werd ontworpen door Jean-Louis Domecq in 1950 uit noodzaak. Deze Franse monteur was op zoek naar een oplossing om zijn werkplaats goed te kunnen verlichten en is toen zelf een armatuur gaan ontwerpen dat simpel en robuust zou zijn, maar wel in alle werkstations zou passen. Hij ontwierp een modulaire lamp met een innovatie die zijn patent een internationaal succes zou maken: de elektriciteit wordt door de gewrichten van de lamp vervoerd, zonder dat er kabels nodig zijn. Ook zijn de armen van een Jieldé-lamp draaibaar zonder beperking rond het gewricht. Dit was zeker in die tijd revolutionair.

Tussen 1951 en 1952 heeft Jean-Louis Domecq de productie van zijn lamp geïndustrialiseerd en in 1953 creëerde hij het iconische bedrijf, waarvan de naam de fonetische versie van zijn voorletters is: JLD (Ji eL Dé). Sinds die tijd en nog steeds, worden de Jieldé lampen met de hand gemaakt, met het originele gereedschap in de ateliers van Saint Priest, een buitenwijk van Lyon in Frankrijk. Elke geproduceerde Jieldé lamp wordt voorzien van een uniek nummer.

Bij ons in de winkel kan je de lampen goed bekijken en alle kleuren bewonderen. Kies je eigen favoriete kleur voor de Jieldé SI333 bij SPYK71 en haal zo een tijdloos icoon in huis! 

De eindeloze opties van Jieldé

Er is altijd wel een Jieldé lamp die je woon- of werkruimte kan verrijken. Denk bijvoorbeeld aan de Jieldé vloerlamp D1240, waarmee je in één keer een groot oppervlak kunt verlichten. Of wat dacht je van de Jieldé DD7460 vloerlamp om je werk, een boek of een puzzel te verlichten. Of wil je een grotere hoeveelheid bestellen voor een project? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Vraag om advies