Aanbieding!
Louis Poulsen

PH 3½-2½ Tafel van Louis Poulsen

1.380,00 1.242,00

De armatuur is 100% niet-verblindend, met een ontwerp dat is gebaseerd op het principe van een reflecterend systeem met drie schermen, dat het meeste licht naar beneden stuurt. De witgelakte onderzijde van het bovenscherm stuurt het licht getemperd omlaag. De twee onderste, mondgeblazen schermen van opaalglas zorgen voor een groot, niet-verblindend lichtvlak, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de lichtbron zodat een comfortabele, functionele verlichting wordt verkregen. De opaalglazen schermen zijn glimmend aan de buitenkant en mat aan de binnenkant.

Neem contact opAdvies aanvragen
tussen de 2 en 5 weken

Beschrijving

Meer informatie

Formaat en gewicht: Breedte x hoogte x lengte (mm) 330 x 450 x 330. 2,5 kg

Materiaal: Bovenscherm: getrokken aluminium, groen gelakt met een witte gewalste rand. De binnenkant van het bovenscherm is wit. Tussenscherm en onderscherm zijn van mondgeblazen glas. Schermhouder: zijdeglans bruin messing. Staander: zijdeglans bruin messing. Snoerlengte: 2,5 m Schakelaar: op het snoer. Snoertype: zwarte kunststof met stekker.

Het verhaal : PH 3 ½-2 ½ Table werd ontworpen in 1928 en is een van de vele projecten die door PH werden ondernomen in verband met de ontwikkeling van zijn wereldberoemde systeem met drie schermen.De tafellamp is gebaseerd op de originele tekeningen van Poul Henningsen, en wordt geleverd met een schermhouder, de eerste van dit type, en stelschroeven. Het bovenste, metalen scherm heeft een omgekrulde rand, een decoratief en verstevigend kenmerk waardoor het scherm dikker lijkt dan het materiaal in feite is. De twee onderschermen zijn vervaardigd van mondgeblazen opaalglas. PH ontdekte dat deze combinatie het nuttig effect van de lichtbron vergroot, waarbij het licht naar beneden wordt teruggekaatst door de witte onderzijde van het bovenscherm. Het frame is voorzien van bruine lak, wat de lamp dezelfde look geeft als de gebruineerde messinglampen uit die tijd, Dit proces wordt tegenwoordig omwille van het milieu niet meer aanbevolen.

Vraag om advies