Aanbieding!
Louis Poulsen

PH 3½-3 Glas hanglamp van Louis Poulsen

1.340,00 1.206,00

De armatuur is ontworpen volgens het principe van een reflecterend systeem met drie schermen, dat het licht grotendeels naar beneden richt. De schermen zijn vervaardigd uit drie lagen mondgeblazen opaalglas, dat bovenaan glanzend is en onderaan gezandstraald mat, waardoor er een zachte en gelijkmatige lichtspreiding ontstaat.

Neem contact opAdvies aanvragen
tussen de 2 en 5 weken

Beschrijving

Formaat en gewicht: Breedte x hoogte x lengte (mm) 330 x 307 x 330, 2,0 kg

Materiaal: Scherm: mondgeblazen wit opaalglas Ophangingseenheid: hoogglans verchroomd messing. Baldakijn: ja. Snoerlengte: 3 m. Snoertype: zwart textiel

Het verhaal: De PH 3½-3 Glass pendel is een van de vele geavanceerde projecten die Poul Henningsen ondernam in de ontwikkeling van zijn wereldberoemde drieschermensysteem vanaf 1926. Poul Henningsen wijdde een groot deel van zijn leven aan het leren beheersen van elektrisch licht. Hij baseerde zijn drieschermen-ontwerp op een logaritmische spiraal om optimaal gebruik te maken van de lichtbron. Hij was voortdurend bezig met berekeningen en testen. De vorm van de schermen werd bepaald aan de hand van de manier waarop ze het licht moesten vormen en reflecteren en de lamp werd zo ontworpen dat het licht schitteringsvrij was. De schermen van wit opaalglas verzachten de algehele look van de lamp en zorgen dat de omgeving wordt beschenen met een perfect, harmonieus en schitteringsvrij licht dat alleen via het klassieke drieschermensysteem kan worden gecreëerd. De schermen zijn van mondgeblazen drie-laags opaalglas, dat bovenop glanzend is en eronder gezandstraald mat, waardoor de zachte en uniforme lichtspreiding wordt bereikt.

Vraag om advies