Klaas Kuiken

Bottle vazen – Klaas Kuiken

98,00

Hoe eenvoudige, in massa geproduceerde flessen van groen glas unieke objecten kunnen worden? Klaas Kuiken was geïntrigeerd door de vraag of massaproducten onregelmatigheden kunnen vertonen. Bij deze flessen bleek dat het geval te zijn en Klaas veranderde hun ‘gebreken’ in iets moois en vormde ze opnieuw met zijn eigen techniek van glasblazen.

De Bottles Collection bestaat uit maar liefst 17 verschillende modellen, allemaal even mooi. Ze zijn allemaal verkrijgbaar in onze winkel, waar je ook een aantal modellen kunt bekijken. Dat wordt een moeilijke beslissing!

Neem contact opAdvies aanvragen

Beschrijving

Ondanks dat het in massa geproduceerd was, ontdekte Klaas onregelmatigheden in de groene glazen flessen. Elke keer bleek bij het doormidden snijden, de dikte van het glas steeds te verschillen en anders te zijn. Om die verschillen te benadrukken, bouwde Klaas zijn eigen glasblaasinstallatie bestaande uit een aangepaste oven en een compressor. Door eerst de flessen in de oven te verhitten en vervolgens met de compressor voorzichtig wat lucht naar binnen te blazen, puilt het glas meer uit op de dunnere plekken en minder waar het dikker is. Zo krijgen de flessen hun nieuwe, unieke vorm. Door veel te experimenteren met warmte- en drukverschillen (en later talloze explosies en gebarsten flessen), kreeg Klaas eindelijk de techniek onder de knie om een ​​coherente familie van individueel gevormde groene flessen te creëren.

 

Vraag om advies