Alpaca Loca

Double Plaid Light Grey / White van Alpaca Loca

149,00

De dubbelzijdig geweven plaids van Alpaca Loca zijn heerlijk zacht en warm en daardoor perfect om onder te kruipen op de bank. De plaid is omkeerbaar en uitgevoerd in twee matchende kleuren; grijs en wit. Dankzij de subtiele glans geeft de plaid een luxe uitstraling aan iedere kamer.

Materiaal: 80% alpaca en 20% acryl

Afmetingen: 230 x 145 cm
Advies aanvragen
op voorraad

Beschrijving

Over alpaca wol
Alpaca wol staat bekend om haar superkwaliteit. Al eeuwen geleden werd de wol door de Inca- volkeren in Zuid- Amerika erkend als exclusief product. Het was toen alleen voor de adel weggelegd om deze dure ‘superwol’ te kopen, en te laten weven.
De wol heeft een dergelijk hoogstaande kwaliteit, dat het zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een luxeproduct in de Westerse wereld. De natuurlijke vezel is hol en licht, waardoor het de warmte en zachtheid van andere wolsoorten met gemak overstijgt. De vezel heeft een duurzame opbouw, waardoor de wol lang functioneel en mooi blijft. Doordat de wol geen lanoline bevat, is deze hypoallergeen, en waterafstotend.

Over de wolwevers community
Lieve, eerlijke en hardwerkende mensen, uit kleine bergdorpjes maken met een grote glimlach op hun gezicht dit superieure product.
Het team dat de producten van Alpaca Loca vervaardigt, behoort tot wolwevers communities in het Andesgebergte in Ecuador en Peru. Al generaties lang beheersen deze mensen dit speciale ambacht. Het hele dorp draagt hun steentje bij aan het vervaardigen van jouw sjaal of plaid. Doordat zij ervaren hoe koud de nachten in de Andes kunnen zijn, weten zij als geen ander hoe ze dit product zo warm en comfortabel mogelijk kunnen maken.

Vraag om advies