Aanbieding!
Louis Poulsen

Panthella MINI 250 tafellamp van Louis Poulsen

495,00 445,50

De armatuur straalt een schitteringsvrij, zacht, comfortabel licht uit. Bij de versies met een metalen scherm wordt het licht rechtstreeks naar beneden gericht. Het witgeverfde binnenste scherm en de reflectie van de trompetvormige staander zorgen voor zachte, comfortabele verlichting. De versie van opaal acrylaat zorgt voor diffuus, comfortabel licht doordat het scherm doorschijnend is, doordat het binnenste scherm het licht naar beneden terugkaatst en door de reflectie van de trompetvormige staander.

Advies aanvragen
tussen de 2 en 5 weken

Beschrijving

Meer informatie

Formaat en gewicht: Breedte x hoogte x lengte (mm) 250 x 335 x 250, 1,2 kg

Lichtbron: LED 2700K 10W Lumen: 460

Overige informatie: Materiaal: Scherm: geponst staal. Console: aluminium. Snoerlengte: 2,5 m Schakelaar: op het snoer, traploos dimmen tussen 15% en 100%. Snoertype: witte kunststof. LED-driver: extern met stekker. Er is een timerfunctie voor automatisch uitschakelen die kan worden ingesteld op 4 uur of 8 uur. Het is mogelijk om de lamp in te stellen zodat hij inschakelt met een specifiek lichtniveau. De lamp is voorzien van een geïntegreerde energiezuinige LED-lichtbron.

Het verhaal: Ontwerper en architect Verner Panton (1926-1998) creëerde de Panthella in 1971 samen met Louis Poulsen. Pantons figuratieve en speelse ontwerp is een weerspiegeling van zijn immens grote persoonlijkheid. Zonder in te leveren op kwaliteit of functionaliteit bleef de wereldberoemde Deen nieuwe materialen ontwikkelen voor de kleurrijke en boeiende ruimtes die hij met zijn verleidelijke ontwerpen creëerde. Met zijn organische vorm die het zachtste licht weerspiegelt, is de Panthella een van Pantons grootste designiconen. Panton wilde een lamp maken waarvan zowel de voet als het scherm als reflector dienden, in combinatie met de organische vormen waar de Deense ontwerper om bekendstaat. De Panthella is met zijn schitteringsvrije licht een mooi voorbeeld van Verner Pantons briljante gevoel voor sfeervolle verlichting. De Panthella MINI lamp is een kleinere versie van de populaire Panthella tafellamp van Verner Panton. De Panthella MINI heeft een metalen scherm en is verkrijgbaar in de kleuren gemetalliseerd messing, hoogglans verchroomd, zwart, wit en oranje. De levendige oranje kleur van de Panthella MINI is gebaseerd op de allerlaatste expositie van Panton uit 1998, met de titel ‘Light and Colour‘, in het Trapholt Museum for Moderne Kunst in Kolding, Denemarken. Hij is ook verkrijgbaar met een wit scherm van opaal acrylaat, waardoor het licht diffuus wordt verspreid en de ruimte zacht en mooi wordt verlicht. De Panthella MINI is met zijn schitteringsvrije licht een mooi voorbeeld van het briljante gevoel voor sfeervolle verlichting van Verner Panton. Het kleinere formaat, met een compacte diameter van 250 mm en een hoogte van 335 mm, zorgt ervoor dat hij eenvoudig op vensterbanken, planken, tafels en andere kleinere oppervlakken kan worden geplaatst. Ongeacht het materiaal, de kleur, het formaat en de plaatsing op de vloer of een tafel, blijft de Panthella interieurs verfraaien met zijn speelse uitstraling en gladde rondingen. Deze lamp staat overal prachtig, bijvoorbeeld in huis, op het werk, bij een openbare tentoonstelling, in een hotel of in een cocktailbar.

De designer: Verner Panton (1926-1998) staat bekend als een inspirerende en kleurrijke persoonlijkheid. Een uniek persoon met een bijzonder gevoel voor kleur, vorm, lichtfunctie en ruimte. In de loop van zijn carrière introduceerde Panton een serie moderne lampen die heel anders waren dan alles wat zijn Scandinavische tijdgenoten maakten. Met zijn sterke geloof in de onbeperkte mogelijkheden van vormgeving kwam hij tot nieuwe theorieën over de functie en invloed van licht.

Vraag om advies