Aanbieding!
Louis Poulsen

Panthella Portable 160 Metal van Louis Poulsen

320,00 288,00

Deze draagbare lamp straalt een schitteringsvrij, zacht, comfortabel licht uit. Het metalen scherm richt het licht rechtstreeks naar beneden, en zorgt met het witte binnenscherm en de reflectie van de trompetvormige voet voor aangename verlichting.

Advies aanvragen
tussen de 2 en 5 weken

Beschrijving

Meer informatie

Formaat en gewicht: Breedte x hoogte x lengte (mm) 160 x 230 x 160, 0,5 kg

Lichtbron: LED 2700K 2.5W Lumen: 230

Overige informatie

Afwerking: zwart. Materiaal: Scherm: Diepgetrokken staal. Voet: Gegoten aluminium. Batterij: Li-Ion. Kabellengte: 1,5m. Stroom: Witte USB-kabel voor standaard USB-adapter. Lichtbediening: Schakelaar op voet. Batterijduur: 5 uur bij 100% Dimmerniveaus: 0%/10%/33%/100% Houd er rekening mee dat de Panthella Portable wordt geleverd met een USB-kabel, maar zonder adapter. USB-adapter is afzonderlijk verkrijgbaar als accessoire. De lamp is voorzien van een geïntegreerde energiezuinige LED-lichtbron.

Het verhaal: Ontwerper en architect Verner Panton (1926-1998) creëerde de Panthella in 1971 samen met Louis Poulsen. Pantons figuratieve en speelse ontwerp is een weerspiegeling van zijn indrukwekkende persoonlijkheid. Zonder in te leveren op kwaliteit of functionaliteit bleef de wereldberoemde Deen nieuwe materialen ontwikkelen voor de kleurrijke en boeiende ruimtes die hij met zijn aanlokkelijke ontwerpen creëerde. Met zijn organische vorm die het zachtste licht weerspiegelt, is de Panthella een van Pantons grootste designiconen. Met de Panthella wilde Panton een lamp maken waarvan zowel de voet als het scherm als reflector dienden, in combinatie met de organische vormen waar de Deense ontwerper om bekendstaat. De Panthella is met zijn schitteringsvrije licht een mooi voorbeeld van Verner Pantons briljante gevoel voor sfeervolle verlichting. Ter viering van het 50-jarig jubileum van het iconische Panthella-ontwerp werd in 2021 de Panthella Portable Metal geïntroduceerd. De Panthella Portable Metal is de kleinere versie van de iconische Panthella-tafellamp van Verner Panton uit 1971. Dankzij het iconische ontwerp en de draagbaarheid is de Panthella Portable Metal een zeer flexibele, charmante kleine tafellamp die op elke locatie kan worden gebruikt doordat hij geen stroompunt nodig heeft. Bij de metalen versie van de draagbare Panthella zijn zowel het scherm als de trompetvormige voet in metaal uitgevoerd, waardoor deze lamp een iets verschillende lichtervaring biedt ten opzichte van de opaalversie van de Panthella Portable met doorschijnend scherm. De metalen variant bundelt het licht in neerwaartse richting naar het oppervlak onder de lamp, en zorgt daarmee voor een geconcentreerde sfeer. De Panthella Portable Metal is in een zwarte gepoedercoate metaalafwerking beschikbaar. Deze draagbare versie van de Panthella maakt het genieten van zowel zijn design als zijn lichtkwaliteit des te makkelijker doordat de lamp van tevoren via USB kan worden opgeladen. Eenmaal opgeladen is de lamp handig en gemakkelijk te verplaatsen en kan overal een prettige en exclusieve sfeer worden gecreëerd; ‘s zomers op een terras, in de tuin, op de binnenplaats van een restaurant, of op andere plekken waar geen stopcontact beschikbaar is. Dankzij het tijdloze, iconische ontwerp, de toegankelijke prijs en het kleine formaat is deze lamp een fantastisch geschenk: hij past naadloos in elk interieur. De Panthella Portable Metal wordt geleverd met een USB-C-kabel en heeft drie dimopties. De USB-adapter is alleen apart verkrijgbaar.

De designer: Verner Panton (1926-1998) staat bekend als een inspirerende en kleurrijke persoonlijkheid. Een uniek persoon met een bijzonder gevoel voor kleur, vorm, lichtfunctie en ruimte. In de loop van zijn carrière introduceerde Panton een serie moderne lampen die heel anders waren dan alles wat zijn Scandinavische tijdgenoten maakten. Met zijn sterke geloof in de onbeperkte mogelijkheden van vormgeving kwam hij tot nieuwe theorieën over de functie en invloed van licht.

Vraag om advies