Aanbieding!
Louis Poulsen

Panthella Tafel 320 van Louis Poulsen

625,00 562,50

De armatuur straalt een schitteringsvrij, zacht, comfortabel licht uit. Bij de versies met een metalen scherm wordt het licht rechtstreeks naar beneden gericht. Het wit gecoate binnenste scherm en de reflectie van de trompetvormige staander zorgen voor zachte, comfortabele verlichting. De versie van opaal acrylaat zorgt voor diffuus, comfortabel licht doordat het scherm doorschijnend is, doordat het binnenste scherm het licht naar beneden terugkaatst en door de reflectie van de trompetvormige staander.

Advies aanvragen
tussen de 2 en 5 weken

Beschrijving

Meer informatie

Formaat en gewicht: breedte x hoogte x lengte (mm) 320 x 438 x 320, 1,5 kg

Lichtbron: 1×7.5W E14

Materiaal: scherm in wit opaal acrylaat, voet en bovenzijde van aluminium.

Snoerlengte: 2,5 m.

Schakelaar: op het snoer.

Snoertype: witte kunststof met stekker.

Het verhaal: Ontwerper en architect Verner Panton (1926-1998) creëerde de Panthella in 1971 samen met Louis Poulsen. Pantons figuratieve en speelse ontwerp is een weerspiegeling van zijn immens grote persoonlijkheid. Zonder in te leveren op kwaliteit of functionaliteit bleef de wereldberoemde Deen nieuwe materialen ontwikkelen voor de kleurrijke en boeiende ruimtes die hij met zijn verleidelijke ontwerpen creëerde. Met zijn organische vorm die het zachtste licht weerspiegelt, is de Panthella een van Pantons grootste designiconen. Panton wilde een lamp maken waarvan zowel de voet als het scherm als reflector dienden, in combinatie met de organische vormen waar de Deense ontwerper om bekendstaat. De Panthella is met zijn schitteringsvrije licht een mooi voorbeeld van Verner Pantons briljante gevoel voor sfeervolle verlichting. Vijftig jaar na de introductie van de Panthella wordt de Panthella Tafel uitgebracht in een nieuw formaat, met een diameter van 32 centimeter. Deze versie ligt qua maat tussen de Panthella MINI en de Panthella Tafel 400. De Panthella Tafel 320 is verkrijgbaar in wit opaal acrylaat, hoogglans verchroomd en gemetalliseerde messing. De Panthella-familie is zonder twijfel uitgegroeid tot een tijdloze Panton-favoriet. Ongeacht het materiaal, de kleur, het formaat en de plaatsing op de vloer of een tafel, blijft de Panthella interieurs verfraaien met zijn speelse uitstraling en gladde rondingen. Deze lamp staat overal prachtig, bijvoorbeeld in huis, op het werk, bij een openbare tentoonstelling, in een hotel of in een cocktailbar.

De designer: Verner Panton (1926-1998) staat bekend als een inspirerende en kleurrijke persoonlijkheid. Een uniek persoon met een bijzonder gevoel voor kleur, vorm, lichtfunctie en ruimte. In de loop van zijn carrière introduceerde Panton een serie moderne lampen die heel anders waren dan alles wat zijn Scandinavische tijdgenoten maakten. Met zijn sterke geloof in de onbeperkte mogelijkheden van vormgeving kwam hij tot nieuwe theorieën over de functie en invloed van licht.

Vraag om advies