Aanbieding!
Louis Poulsen

PH 3½-2½ Glas Tafellamp van Louis Poulsen

1.420,00 1.278,00

De armatuur is ontworpen volgens het principe van een reflecterend systeem met drie schermen, dat het licht grotendeels naar beneden richt. De schermen zijn vervaardigd uit drie lagen mondgeblazen opaalglas, dat bovenaan glanzend is en onderaan gezandstraald mat, waardoor er een zachte en gelijkmatige lichtspreiding ontstaat.

Neem contact opAdvies aanvragen
tussen de 2 en 5 weken

Beschrijving

Formaat en gewicht: Breedte x hoogte x lengte (mm) 330 x 450 x 330, 3,0 kg

Lichtbron: 1x60W E14

Materiaal: Scherm: mondgeblazen wit opaalglas Topplaat: zwart gemetalliseerd, getrokken messing. Console en staander: zwart gemetalliseerd messing. Snoerlengte: 2,5 m Schakelaar: op het snoer. Snoertype: zwarte kunststof met stekker.

Het verhaal: De PH 3½-2½ Glass tafellamp werd ontworpen in 1928 en is een van de vele geavanceerde projecten die Poul Henningsen ondernam in de ontwikkeling van zijn wereldberoemde drieschermensysteem vanaf 1926. Poul Henningsen wijdde een groot deel van zijn leven aan het leren beheersen van elektrisch licht. Hij baseerde zijn drieschermen-ontwerp op een logaritmische spiraal om optimaal gebruik te maken van de lichtbron. Hij was voortdurend bezig met berekeningen en testen. De vorm van de schermen werd bepaald aan de hand van de manier waarop ze het licht moesten vormen en reflecteren en de lamp werd zo ontworpen dat het licht schitteringsvrij was. De eerste PH tafellamp werd begin 1927 voltooid en werd gelanceerd als een alternatief voor lage hanglampen. De schermen van wit opaalglas verzachten de algehele look van de lamp en zorgen dat de omgeving wordt beschenen met een perfect, harmonieus en schitteringsvrij licht dat alleen via het klassieke drieschermensysteem kan worden gecreëerd. De schermen zijn van mondgeblazen drie-laags opaalglas, dat bovenop glanzend is en eronder gezandstraald mat, waardoor de zachte en uniforme lichtspreiding wordt bereikt.

De designer: Poul Henningsen werd geboren in Kopenhagen als zoon van de beroemde Deense actrice Agnes Henningsen. Hij heeft nooit een opleiding tot architect afgerond, maar studeerde van 1911 tot 1914 aan de technische school van Frederiksberg in Denemarken, en vervolgens tussen 1914 en 1917 aan de technische hogeschool van Kopenhagen. Hij begon zijn loopbaan in de traditionele, functionalistische architectuur, maar zijn belangstelling verschoof in de loop van de jaren naar verlichting, wat hem ook de grootste bekendheid opleverde.

Vraag om advies