Aanbieding!
Louis Poulsen

Panthella 400 Tafel van Louis Poulsen

733,50

De armatuur straalt een schitteringsvrij, zacht, comfortabel licht uit. Het scherm van opaal acrylaat zorgt voor diffuus, comfortabel licht doordat het scherm doorschijnend is, doordat het binnenste scherm het licht naar beneden terugkaatst en door de reflectie van de trompetvormige staander.

Advies aanvragen
tussen de 2 en 5 weken

Beschrijving

Meer informatie

Formaat en gewicht: Breedte x hoogte x lengte (mm) 400 x 550 x 400, 2,5 kg

Kleur: Wit opaal acryl

Lichtbron: 1x28W E27

Materiaal: scherm in wit opaal acrylaat. Console en top in witte kunststof. Snoerlengte: 2,5 m. Schakelaar: op het snoer. Snoertype: witte kunststof met stekker.

Het verhaal: Ontwerper en architect Verner Panton (1926-1998) creëerde de Panthella in 1971 samen met Louis Poulsen. Pantons figuratieve en speelse ontwerp is een weerspiegeling van zijn immens grote persoonlijkheid. Zonder in te leveren op kwaliteit of functionaliteit bleef de wereldberoemde Deen nieuwe materialen ontwikkelen voor de kleurrijke en boeiende ruimtes die hij met zijn verleidelijke ontwerpen creëerde. Met zijn organische vorm die het zachtste licht weerspiegelt, is de Panthella een van Pantons grootste designiconen. Panton wilde een lamp maken waarvan zowel de voet als het scherm als reflector dienden, in combinatie met de organische vormen waar de Deense ontwerper om bekendstaat. De Panthella is met zijn schitteringsvrije licht een mooi voorbeeld van Verner Pantons briljante gevoel voor sfeervolle verlichting. In 2020 introduceerde Louis Poulsen een nieuwe versie van de Panthella Staande lamp. Het oorspronkelijke ontwerp werd enigszins aangepast om de lamp functioneel en modern te maken en zo te voldoen aan de huidige standaard voor geweldig lichtcomfort. De Panthella Staande lamp is voorzien van een nieuw diffuserscherm om zichtbare schaduwen op het opalen scherm te voorkomen. De voet is aangepast zodat de trompetvormige staander en metalen onderdelen ook na verloop van tijd recht en wit blijven. Daarnaast zorgt de vernieuwde editie altijd voor een hoge mate van comfort met zacht, diffuus licht.

De designer: Verner Panton (1926-1998) staat bekend als een inspirerende en kleurrijke persoonlijkheid. Een uniek persoon met een bijzonder gevoel voor kleur, vorm, lichtfunctie en ruimte. In de loop van zijn carrière introduceerde Panton een serie moderne lampen die heel anders waren dan alles wat zijn Scandinavische tijdgenoten maakten. Met zijn sterke geloof in de onbeperkte mogelijkheden van vormgeving kwam hij tot nieuwe theorieën over de functie en invloed van licht.

Vraag om advies