Alpaca Loca

Mint Green Plaid van Alpaca Loca

119,00

De holle vezel van alpacawol zorgt ervoor dat deze plaid van Apalca Loca ultralicht en zacht aanvoelt. De subtiele glans geeft de plaid een luxe uitstraling. Perfect als dekentje op de bank of als sprei over je lakens.

Het product is handgemaakt waardoor de kleur en maat iets kan afwijken.
Wassen op een 30 graden wolwasprogramma, en liggend laten drogen.

Materiaal: 80% alpaca 20% acryl

Afmetingen: 240 x 170 cm

Advies aanvragen

Beschrijving

Over alpaca’s
Een alpaca ziet eruit als een kleine lama en leeft in de hoogvlaktes van Zuid- Amerika. Het zijn sociale dieren die leven in groepen. Ze komen uit de familie van de ‘kameelachtigen’ en eten voornamelijk gras. Al eeuwenlang worden ze speciaal gefokt voor de unieke vezel van hun vacht. Hun wol voelt donsachtig aan en komt voor in 52 natuurlijke kleuren, waardoor de wol als eindproduct weinig bewerking nodig heeft.

Over het scheren
Omdat de winters in het Andesgebergte erg koud zijn, heeft de alpaca een dikke vacht nodig. Maar doordat de zomers extreem heet kunnen worden, moet dit zachte beestje weer van zijn donzige vacht af. De natuur zorgt ervoor dat de haartjes deels vanzelf uitvallen, maar de Peruaanse en Ecuadoriaanse boeren helpen een handje door de wol te scheren. Als ze niet zouden scheren zou het dier teveel last krijgen van het dikke pak wol. Dit scheren gebeurt onder streng toezicht vanuit de overheid, zodat de aangescherpte regels worden nageleefd. Onze garen komen voornamelijk van kleine wolboeren, wiens inkomen afhankelijk is van hun dieren. Hierdoor worden de alpaca’s extra goed behandeld. Ook worden speciale elektrische scheerapparaten gebruikt, zodat het scheren max 20 minuten duurt en slechts 1 keer per jaar nodig is.
Op die manier is het proces van begin tot eind diervriendelijk.

Vraag om advies