Jieldé

Signal SI433 van Jieldé

460,00

De Jieldé lamp uit 1950, ontworpen door Jean-Louis Domecq, is een icoon van de Franse industriële stijl. Stoer in zijn vormgeving, maar ook zeker praktisch. Het Franse merk Jieldé staat bekend om een collectie schitterende lampen met een tijdloos karakter.
SPYK71 is officieel dealer van Jieldé. Wij bestellen de lampen rechtstreeks bij de producent en kunnen alle Jieldé modellen en kleuren leveren. Klik op je favoriete kleur en afwerking (mat of glans) en haal zo een icoon in huis!

Specificaties bekijken

Advies aanvragen
tussen de 1 en 5 weken

Beschrijving

Het verhaal achter Jieldé

De Jieldé lamp werd ontworpen door Jean-Louis Domecq in 1950 uit noodzaak. Deze Franse monteur was al lang op zoek naar een oplossing om zijn werkplaats goed te kunnen verlichten en is toen zelf een armatuur gaan ontwerpen dat simpel en robuust zou zijn, maar wel in alle werkstations zou passen. Hij ontwierp een modulair gearticuleerde lamp met een innovatie die zijn patent een internationaal succes zou maken: de elektriciteit wordt door de gewrichten van de lamp vervoerd, zonder dat er kabels nodig zijn. Ook zijn de armen van een Jieldé-lamp draaibaar, zonder beperking rond het gewricht. Zonder dat er draden worden geknoopt. Dit was zeker in die tijd revolutionair.

Tussen 1951 en 1952 heeft Jean-Louis Domecq de productie van zijn lamp geïndustrialiseerd en in 1953 creëerde hij het iconische bedrijf, waarvan de naam de fonetische versie van zijn voorletters is: JLD (Ji eL Dé). Sinds die datum is de productie van Jieldé lampen voortgezet tot en met nu. De lampen worden nog steeds met de hand gemaakt, met het originele gereedschap in de ateliers van Saint Priest, in de buitenwijken van Lyon in Frankrijk. Elke geproduceerde Jieldé lamp wordt voorzien van een uniek nummer. Klik op je favoriete kleur en bestel hem bij SPYK71 en haal zo een icoon in huis!

 

De eindeloze opties van Jieldé

Dankzij het brede assortiment van SPYK71 vind je eenvoudig de juiste verlichting voor je woning of kantoorpand. Er is altijd wel een Jieldé lamp die je woon- of werkruimte kan verrijken. Denk bijvoorbeeld aan de Jieldé vloerlamp D1240, waarmee je in één keer een groot oppervlak kunt verlichten. Of wat dacht je van de Jieldé Signal SI333 tafellamp om je werk, een boek of een puzzel te verlichten. Ben je op zoek naar een specifieke lamp van Jieldé die niet op onze website vermeld staat? Of wil je een grotere hoeveelheid bestellen voor bijvoorbeeld een project? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Kies je eigen Jieldé uit bij SPYK71 en haal zo een icoon in huis!

Vraag om advies