Aanbieding!
Louis Poulsen

AJ 50 Wand lamp van Louis Poulsen

v.a.1.090,00 981,00

De AJ 50 Wandlamp van Louis Poulsen is een verrijking voor elk interieur of exterieur. Met zijn strakke vormgeving en verstelbare kap kan de lamp in meerdere settings worden geplaatst. De lamp is verkrijgbaar voor binnen en buiten!

Neem contact opAdvies aanvragen
tussen de 2 en 5 weken

Beschrijving

Formaat en gewicht: Breedte x hoogte (mm) 349 x 248, 1,9 kg

Lichtbron: LED 3000K 7.6W

Materiaal: Roestvrij staal.

Het verhaal: In 1957 werd de AJ lamp specifiek ontworpen voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen. Hij behoort inmiddels tot de belangrijkste designiconen van Arne Jacobsen. Oorspronkelijk bestond de productlijn uit een vloerlamp, een wandlamp, een tafellamp en een kleinere tafellamp, evenals een tafellamp die ontworpen was voor bevestiging aan de tafel. De AJ vloerlamp heeft een iconische, grafische uitstraling die prachtig past bij de designstijl van Jacobsen en contrasteert met de kromming van een aantal meubels in het SAS Royal Hotel. Het tijdloze ontwerp van de lamp maakt hem geschikt voor elk interieur en in de loop der jaren zijn de kleurenpaletten aangepast aan de moderne interieurtrends.

De designer: Arne Jacobsen is geboren en getogen in Kopenhagen en studeerde af in architectuur aan de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten in Kopenhagen. Nadat hij in 1927 was afgestudeerd, werkte hij eerst voor de stadsarchitect van Kopenhagen. Slechts twee jaar later opende hij zijn eigen studio.  

Gedurende zijn leven nam Arne Jacobsen diverse prestigieuze prijzen in ontvangst voor projecten zoals de Nationale Bank in Kopenhagen (1971), SAS Royal Hotel & Terminal, Kopenhagen (1960) en St. Catherine’s College in Oxford, VK (1963). Er wordt beweerd dat zijn angst om te vliegen zijn potentieel in de weg stond om invloed uit te oefenen op de Amerikaanse architectuurwereld.  

Hij was ook 11 jaar hoogleraar aan de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten en beïnvloedde een hele generatie Deense architecten. Elk van hen ontwikkelde uiteindelijk een eigen architectuurtaal, waarbij velen uitgingen van dezelfde functionele en minimalistische aanpak als Arne Jacobsen 

Vraag om advies