Alpaca Loca

Native Plaid Ocher van Alpaca Loca

149,00

De native plaids van Alpaca Loca zijn echte eyecatchers in huis. Handgeweven en gemaakt van pure alpacawol gemixt met katoen, waardoor de stof extra stevig aanvoelt. De plaid is omkeerbaar en heeft aan beide kanten een sprekende print zodat je kunt blijven afwisselen.

Het product is handgemaakt waardoor de kleur en maat iets kan afwijken.
Wassen op een 30 graden wolwasprogramma en liggend laten drogen.

Materiaal: 70% alpaca wol, 20% katoen en 10% acryl.

Afmetingen: 200 x 235 cm
Advies aanvragen

Beschrijving

Product informatie
Alpaca wol is een natuurlijke, zachte stof en kent vele voordelen ten opzichte van schaapswol of kasjmier. Het is hypoallergeen doordat het geen lanoline bevat zoals schapenwol. De structuur van alpaca wol is sterker dan die van schapenwol of kasjmier. Het pluist veel minder waardoor het zeer comfortabel draagt en niet prikt. Het is zeer vuil- en waterafstotend. Dankzij de holle vezel isoleert het erg goed en is het heerlijk warm. Het is een 100% natuurlijk product en fair trade.

De wol die gebruikt wordt voor de Alpaca Loca producten is afkomstig van alpaca’s uit Ecuador. De producten worden allemaal met de hand gemaakt in Ecuador door een community van wevers. Alpaca Loca hecht veel waarde aan kwaliteit, traditie, integriteit en sociale verantwoordelijkheid en heeft bewust gekozen om de productie op deze manier op te zetten. De wolwevers krijgen een eerlijk salaris, waardoor de goede arbeidsomstandigheden in de fabriek regelmatig met eigen ogen te zien is. Jouw aankoop draagt direct bij aan de economische groei van Ecuador en het verlichten van de armoede van de alpacaherders.

Vraag om advies