Cangini & Tucci

Fold lamp van Cangini & Tucci

Ontwerper Cristian Li Voi: De term ‘vouwen’ is in zijn eenvoudigste interpretatie een actie die op een zodanige manier op een object wordt toegepast dat het een nieuwe vorm aanneemt en iets heel anders wordt. Het contrast van een vouw tussen voor en na, eenvoudig en complex, en ver weg en dichtbij, maakt allemaal deel uit van het onderzoek dat leidde tot de creatie van de lamp genaamd Fold.

De omtrek van Fold schetst een silhouet dat de bovenste en onderste delen ver uit elkaar plaatst, waardoor licht in de tussenruimte kan spelen en onze blik naar het midden ervan trekt. Hier ondergaat de vorm een ​​opvallende verandering. Boven en beneden verliezen betekenis, waardoor een eenheid ontstaat, een illusie die vertroebelt waar het licht precies vandaan komt. De bron ervan is in feite volledig opgenomen in het glas van de centrale vouw van Fold, wat technische prestaties toevoegt aan de hoge esthetische waarde van de lamp. Dit alles komt voort uit een gebaar dat tegelijkertijd eenvoudig en complex is: een Fold

Advies aanvragen

Beschrijving

Meer informatie over de ontwerper van de Fold lamp: Cristian Li Voi

Cristian Li Voi werd in 1990 geboren uit een Franse vader en een Italiaanse moeder. Hij is productontwerper, maar ook grafisch en computationeel ontwerper. Hij studeerde aan L.A.B.A. Libera Accademia delle Belle Arti in Rimini. Na zijn studie Productontwerp begon Cristian zijn carrière in 2015 bij Denis Guidone Design Studio (Milaan) als ontwerper en digitaal modelbouwer. Met Denis werkt hij voor bedrijven als Fontana Arte, Roche Bobois Paris, Project Watches, Nava, Ichendorf Milano, Serax, Hands on Design en vele anderen.  Zelfs vandaag de dag gaat de samenwerking verder met enkele projecten. In hetzelfde jaar startte hij ook een samenwerking, die tot op de dag van vandaag nog steeds actief is, met Nyxo Visionary Design (Dubai). Met Nyxo ontvangen ze in 2017 de eervolle vermelding voor de internationale architectuurwedstrijd Pape Bird Observation Tower binnen het project The Man’s High Nest. Altijd bij Nyxo, in 2018 zijn ze finalist van de Street Seats International-wedstrijd in Portland met het Looper-project. In 2017 startte hij een persoonlijk onderzoek naar geavanceerde 3D-modellering, gericht op productontwerp, waarmee hij de kwalificatie van Authorized Rhino Trainer behaalde. Eind 2017 begint hij zijn samenwerking met Arturo Tedeschi binnen het project Transmission van Ross Lovegrove en Alcantara voor het Victoria and Albert museum (Londen). In 2019 werkte hij samen met Arturo (Roma) aan het TFS X.0-project. Vanaf 2017 vervult hij de rol van trainer bij L.A.B.A. universiteit (Rimini) voor de cursus: Technieken en Digitale Modellering, en vanaf 2019 heeft ha de rol van trainer aan de IAAD universiteit (Bologna) voor de cursus: Parametrische Modellering.

Vraag om advies