Ineke Hans

REX stoel Lichtgrijs met Zwavelgeel zonder armleuningen – Ineke Hans / Circuform

275,00

Circuform lanceerde in 2021 de eerste statiegeldstoel van Nederland: De REX. Een heruitgave van de met vele prijzen overladen 380 Chair die Ineke Hans in 2010 voor Ahrend ontwierp. De stoel die is geïnspireerd op de beroemde Revolt-stoel van Friso Kramer wordt gemaakt van gerecycled kunststof. De REX is stapelbaar en geschikt voor zowel binnen als buiten.

Wil je de REX niet meer gebruiken of is deze beschadigd? Dan kun je deze inleveren bij één van Circuforms inleverlocaties zoals onze winkel en ontvang je altijd € 20,00 retour als een soort statiegeld. Zij maken er dan weer een nieuwe stoel of iets anders van.

Het aantal kleuren dat te combineren is: zowel de zitting, de rugleuning als de armleuningen zijn te krijgen in het zwart, lichtgrijs (RAL 7035), donkergroen (RAL 6009) of zwavelgeel (RAL 1016).

Je kunt de stoel dus in één kleur bestellen, maar ook in een combinatie van bovenstaande kleuren. De rugleuning en armen zijn glanzend. De zitting is mat is. Dit geeft een mooi contrast. Kom langs bij ons om het zitcomfort te ervaren en je eigen stoelen samen te stellen.

Neem contact opAdvies aanvragen

Beschrijving

De REX is te krijgen met of zonder armleuningen, gemaakt van gerecycled nylon (zelf ook volledig recyclebaar), stapelbaar tot 4 stoelen en heeft een gewicht van 6kg (+ 0,5kg met armleuningen).

 

Circuform heeft het ontwerp van Ineke Hans uit 2011 opnieuw uitgebracht. Het resultaat is REX: een duurzame en volledig recyclebare stoel die kan worden ingeleverd voor een gegarandeerd statiegeldbedrag van twintig euro. Deze doorontwikkeling van de eerste Nederlandse statiegeldstoel zet aan tot een ander gebruik van meubels; na (her)gebruik niet weggooien, maar inleveren. De ingenomen stoelen worden gecontroleerd, schoongemaakt, gerepareerd en opnieuw verkocht. Kapotte stoelen worden geshredderd tot grondstof voor nieuwe productie. REX is inmiddels aangekocht door diverse musea, waaronder het Vitra Design Museum, Museum Boijmans Rotterdam en het Design Museum Gent.

Vraag om advies